Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/mac4u.hu/inow.hu/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2858

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/mac4u.hu/inow.hu/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2862

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/mac4u.hu/inow.hu/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3708
Szakértői interjú - iNOW

Szakértői interjú

Miért érdemes mélyinterjút vagy szakértői interjút alkalmazni?

A mélyinterjú során a válaszadó saját szavaival mondja el gondolatait, érzéseit, nem megadott kérdések közül választ, így sokkal pontosabb információt lehet megtudni. A kvalitatív eredmények nem reprezentatívak, nem lehet statisztikát készíteni belőlük, mert a miért és hogyan kérdésekre keresik a választ, melyek a célok, a piacépítési és stratégiai tervek megvalósítását segítik elő.

Mélyinterjút termék bevezetésekor érdemes használni, a kísérleti termékek tesztelésére, termék erősségeinek és gyengeségeinek pontos megismerésére. A mélyinterjú alkalmas lehet:

  • komplex vásárlói folyamat megértésére (például lakás, üdülés vásárlása)
  • ha új termék számára kívánunk piaci rést találni, és ehhez szükséges a kategóriával szembeni fogyasztói viselkedés, hozzáállás megismerése
  • bizonyos fogyasztói szegmensek viselkedésének és lélektani magyarázatainak feltárására.

Az új termék fejlesztése során gyakran alkalmazzák a mélyinterjút

  • kísérleti termékek kipróbálására, tesztelésére,
  • a termék erősségeinek és gyengeségeinek megismerésére
  • csomagolási módok kialakításakor.

A mélyinterjú alkalmazható önállóan is, vagy fókuszcsoportos kutatás kiegészítésekor, esetleg kvantitatív megkérdezés előtt információszerzésre, piaci folyamatok megértésére.

Az interjú során a nem hangadó egyének véleményét is meg lehet tudni, amit egyébként egy csoportos interjú során nem tudnánk kideríteni. Minden résztvevő mentes a csoportbefolyástól, mindenki a saját véleményét nyilvánítja ki, abban nem akadályozza őket más.

A szakértői interjú hasonlít a mélyinterjúhoz, de annál célirányosabb, szakmai kérdéseket taglal és a moderátornak is alaposabban fel kell készülnie a témából. Lehetőség esetén az adott téma elismert szaktekintélyeivel, vállalati döntéshozókkal kell interjút készíteni.

Hogyan zajlik a kutatás?

A moderátor egy interjúvázlat (guide line) segítségével vezeti a válaszadót, mindig hozzá igazodva, gondolataihoz, beszédstílusához. A moderátornak közvetlen légkört kell teremtenie, hogy ne gátolja a válaszokat.

Az interjú a témától és az alanytól függően 45-90 perces és általában hangfelvétel, esetleg videófelvétel készül róla.

inow_fekvo_logo_trans

Rólunk

Támogatás

Elérhetőségünk

+36 30 583 3348
hello@inow.hu

Kárpát utca 31-37, 1133, Budapest, Hungary

Copyright 2018. Média Bay Kft. © All Rights Reserved